ЗА СЕРИАЛА

Какъв е сюжетът?

TV&Web сериалът „Лъжливи рими” е музикална драма, която проследява приятелските взаимоотношения, семейните ценности и любовта през погледа на двама приятели- богато и бедно момче, които се борят с всички сили да станат новите хип-хоп звезди на България, но на цената на много лъжи и измами.

Майката на Христо е болна. Тя винаги е мечтаела нейният син да успее с хобито си да пее. Христо иска да я направи щастлива и започва да създава фалшиви музикални успехи със своя приятел Стоян. В един момент, обаче, всичко става реално и лъжата трябва да се превърне в истински, хип-хоп рими, които по-късно ще изправят двамата приятели пред проблеми, застрашаващи безнаказания им начин на живот…

Трудно ли е да успееш само с талант? Колко е тънка границата между истината и лъжата, между обичта и омразата, между закона и беззаконието? Какво е общото между богатите и бедните хора? Парите ли са най-важното нещо? И какви белези остават у нас родителските грешки?

Къде се излъчва?:

Всяка сряда от 22:00ч. по телевизия “Евроком”

Всеки четвъртък от 21:00ч. по „BOX TV”

Всеки петък от 10:00ч. в „YouTube”

 

Както и в партньорската мрежа на „Plovdiwood Ent.”, която включва част от най-големите регионални и местни телевизии в България, в това число: „ПОТВ” – гр. Пловдив, „TV SAT” – гр. Асеновград,„ТВ СТАРА ЗАГОРА” – гр. Стара Загора, „КАНАЛ 6” – гр. Сливен, „ТВ ВАРНА”- гр. Варна, „КРАКРА ТВ” – гр. Перник,”БАЦ ТВ” – гр. Петрич, „ДЕЙМОС ТВ“ – гр. Ракитово, „ТВ ВИДИН” – гр. Видин, „ДЕЛТА ТВ” – гр. Русе и др.

Кой участва?

Актьорският състав на „Лъжливи рими” наброява над 200 участника и се състои от изцяло нови и недоказани имена в киното и телевизионните сериали, което го прави първият български драматичен сериал и по този показател.

Кой стои зад продукцията?

„Лъжливи рими” е първият игрален сериал, който се продуцира от компании извън София – „Plovdiwood Ent.” и „Devil Cinema”, а телевизия „Евроком” е ексклузивен партньор в разпространението и рекламирането на продукцията. Въпреки дългогодишния опит на част от основния екип в реализирането на видео продукции, „Лъжливи рими” е дебют в областта на заснемането и продуцирането на телевизионни сериали.

Къде е заснет сериала?

По сюжет действието на „Лъжливи рими” се развива в град Пловдив, но част от локациите, на които са реализирани снимките, са в Стара Загора и София. За по-голяма автентичност на историята, както и следването на тренда в хип-хоп музиката, екипът на продукцията умишлено се е опитал да спази местните диалектни форми.

Каква е продължителността на сериала?

„Лъжливи рими” се състои от 12 епизода, всеки с продължителност от 22 минути. Ще има и 13-та бонус серия от 5 минути, която ще се бъде заснета, след като се излъчат останалите. За целта, екипът ще организира събитие с всички участници и фенове на продукцията, което ще е част от последния епизод. В него ще стане ясно кой е поръчал покушението срещу главния герой и дали ще оживее.