Лъжливи Рими

Стоян Любенов: Сега можеше да е друг на мое място

Стоян Любенов участва в сериала „Лъжливи рими” с ролята на Стенли, продуцент на музикална компания.
Той е роден в София, но цял живот е живял в град Пловдив. Освен като актьор, той работи и като тв и радио водещ, аниматор, имитатор, певец и voice over. Зад гърба си има стотици записани рекламни спотове, радиопиеси, джингли, песни и др. Участвал е в различни шоу програми както в България, така и в чужбина, а един от любимите му образи, в които се превъплъщава е Елвис Пресли, от който черпи вдъхновение за външния си стайлинг. През годините, Стоян Любенов е участвал в няколко игрални, телевизионни и късометражни, както и в два документални филма, на които е бил и режисьор. Участието му в „Лъжливи рими“ му донесе награда “Най-добър актьор“ на West Coast Film Festival в Малибу, САЩ
Защо реши да участваш в „Лъжливи рими” и очакваше ли да бъдеш избран?

Прочетох за нов тв сериал, в който сюжетът се завърта около двама музиканти. Това силно ме зарадва, защото музикантите /и шоубизнес хората/ в нашите продукции обикновено са леко сбутани в няколко минути от няколко епизода, където обикновено разказват стари смешки… Тук ситуацията не е такава – музиката е сърцето на тази продукция. Та, в този момент знаех, че искам да се явя на кастинга и да се опитам да спечеля роля.

Защо не се отказа, когато „Господари на ефира“ излъчиха репортажи, с които се опитаха да опетнят името на сериала и екипа, който стои зад него?

Откровено казано, не гледам често „Господари на Ефира“, още повече не приемам репортажите им за сериозна, разследваща журналистика. Всъщност- за нито едно от тези три неща. Но ги харесвам като добро комедийно шоу. Конкретно с темата за „измамата Лъжливи Рими“ се запознах в деня на кастинга. Аз имах „късмета“ да се явя именно на датата, на която се появи и „разследващият екип“ на „Господарите“. Изслушах тезата на младото момче зад микрофона и още в този момент бях убеден, че тя не издържа и най-повърхностен анализ на фактите. Така, след може би две минути, за мен нямаше никакво съмнение в това, че сериал има.

Какво би казал на хората, които повярваха на „Господари на ефира” и се отказаха заради тях?

В кръга на шегата, първи сезон на „Лъжливи Рими“ се появи от нищото… А сериозно – да имат повече вяра в здравия смисъл и логика, и да търсят отговорите сами, вместо да чакат някой да им ги даде в тв или какъвто и да било формат. И последно… Тези, които са повярвали и са се отказали, мога да им кажа, че сега можеше да са на мое място и да държат статуетка за “Най-добър актьор“ на West Coast Film Festival в Малибу, САЩ, която получих за ролята ми в „Лъжливи рими“.

Защо според теб в българските продукции рядко се дава шанс на нови и недоказани имена?

Защото тв бизнесът и без това е високо рисков и шансовете за успех не са особено големи за всяка нова продукция. Доказаните имена все пак са някаква застраховка срещу евентуален неуспех.

Каква е емоцията, която изживя по време на снимачния процес?

Аз харесвам да съм на снимки. Да, понякога може да бъде доста изнервено, друг път – направо досадно, но въпреки това, между чакането за смяна на обективите, между преобличанията за следваща сцена и всички тези неща „от кухнята“, без които един снимачен ден не може да се случи, емоцията я има. Има я емоцията да работиш с колегите, да опознаваш техният начин на работа, има я и най-хубавата емоция – да започнеш да виждаш как от всички дребни, хаотично разбъркани парченца започва да се появява цялостното лице на продукцията. Това е моментът, който, според мен, носи най-голямо удоволствие.

Разкажи ни за твоя персонаж.

В сериала аз съм Стенли – много влиятелен и много успешен музикален продуцент, човек с огромна амбиция и огромно его, за когото почти не съществуват граници, за да постигне целите си. През сезона той влиза в интересни отношения с двамата ни главни герои, които променят живота на всички замесени. Мисля да спра дотук и да оставя другото за хората, които не са гледали все още сериала.

Намираш ли някакви прилики между теб и героя ти?

Много е важно, според мен, да харесваш героя си и да разбираш какво го движи напред, какво го кара да прави това, което прави. В този смисъл аз харесвам Стенли. Много пъти си задавах въпросът доколко двамата си приличаме… и отговорът е- да, имаме прилики. Той е тоталният шоубизнес тип човек. Аз съм част от същия бизнес и, макар и в по-малка степен, имам част от неговата настройка към живота. Но нека все пак не забравяме, че телевизията не е нищо друго, освен една приказка за възрастни…

Кое ти помогна да се превъплътиш в образ?

Станиславски и Методът… Шегувам се! Както казах, аз самият съм в шоубизнеса от повече от четвърт век. За това време съм се запознавал, ял, пил, разговарял и работил с хиляди хора с особената характерност, която само хората от нашия бизнес имат. Мога да си се представя в повечето от ситуациите, в които е поставен Стенли и мога да си представя реакция и поведение, които да бъдат едновременно интересни телевизионно и същевременно реалистични. Така че, да, начинът ми на живот помогна! Щеше да ми е безкрайно по-трудно ако трябваше да играя мозъчен хирург, например…

Кое беше най-голямото предизвикателство в работата на терен?

99% от екипа на „Лъжливи Рими“ не се познавахме, преди да започнем снимки. Има ситуации, в които се запознавах с партньорите си по сцена буквално минути преди снимки. Това, поне за мен, леко усложнява ситуацията. Но пък колегите са много професионални и много талантливи, така че това компенсираше липсата на време за създаване на общ бекграунд.

Лесно ли се сработи с екипа?

Мисля, че в някаква степен отговорих в предишния въпрос. Но най-добре е да попитате екипа /и след това ми се обадете да ми кажете какво са казали/…

Какво е за теб „Лъжливи рими”?

Шоубизнес, музика, драма, нелъжлива реалност…

За финал да ни кажеш твоя любима реплика от сериала…

„А бе пич, знаеш ли колко време ми загуби?! Я, не ме занимавай повече с глупости!“

 

ОФИЦИАЛЕН ТРЕЙЛЪР НА „ЛЪЖЛИВИ РИМИ“ 

Гледайте сериала „Лъжливи рими“ в опция ЕПИЗОДИ

  0 comment 105
Share:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous Post

Иван Иванов: участието ми в „Лъжливи рими“ стана съвсем случайно