Лъжливи Рими

Ава Азова: Да се снимам в сериала „Лъжливи рими“ е сбъдната мечта!

Станислава Азова-АВА участва в сериала „Лъжливи рими” с ролята на майката на Стоян Терзов
Завършила е Музикалното училище в Бургас, а след това Музикалната Академия в София, специалност “Класическо пиано“. Още след дипломирането си тя се отдава изцяло на музиката и танците, като през 2004г. получава наградата на телевизия ММ за най- добра певица на годината, а през 2005 г подписва договор с UNIVERSAL- FRANCE за сингъла “Make Me High”. Участвала е в множество концерти, видео клипове, телевизионни предавания. Прекъсва сценичната си изява заради майчинството, след което се завръща с пълна сила, но в по-различно направление- психологията. Следват курсове, обучения и магистратура, които я превръщат в един от водещите коучове в тази сфера със семинари в България и чужбина.
Защо реши да участваш в „Лъжливи рими” и очакваше ли да те изберат?

Сега като се върна назад- не мислех, че изобщо ще ме изберат за сериала… Подадох необходимите документи заради тръпката от новото. Пак така се явих и на всички кръгове, за които бях одобрена. Имаше нещо много предизвикателно да изявявам себе си по този начин- пред камера, да чета текст в различни емоционални състояния, да ги изигравам – с жестове, мимика, интонация…Винаги съм обичала да бъда пред камера, но през музиката. Сега беше различно.

Защо не се отказа, когато „Господари на ефира“ излъчиха репортажи, с които се опитаха да опетнят името на сериала и екипа, който стои зад него?

Не бях гледала репортажите. Разбрах от мои приятели, които ме попитаха дали не съм се явявала на този кастинг. Те ми разказаха, но тази информация не ме притесни. Свикнала съм да вярвам на инстинктите си и интуицията си, и нещо ми подсказваше, че всичко е наред. А времето след това ми показа, че в крайна сметка сериал наистина ще има. И той вече е факт!

Какво би казала на хората, които повярваха на „Господари на ефира” и се отказаха заради тях?

Да не приемат всичко, което излиза по медиите за чистата и единствена истина и да не съдят прибързано за нещата. Но в крайна сметка всеки има право да избере в какво да вярва!

Защо според теб в българските продукции рядко се дава шанс на нови и недоказани имена?

Защото когато става въпрос за инвестиране на пари и очаквана възвръщаемост повечето хора избират сигурността, макар че в живота няма нищо сигурно. И в световен план сме гледали филми, които са пълни с ИМЕНА, но това остава единствената стойност на продукцията. Всичко е въпрос на избор!

Каква е емоцията, която изживя по време на снимачния процес?

Ооо, беше изумително преживяване! За мен всичко това беше ново! Трябваше да бъда максимално концентрирана към това, което се искаше от мен и моя персонаж, за да бъде автентичен! Бих снимала още много сериали и филми, стига да имам възможност за това! А и подкрепата , която получих от продуцента и режисьора като напътствия много ми помогна в представянето на ролята ми.

Разкажи ни за твоя персонаж.

В сериала играя майката на един от главните герои. Жена със силно присъствие и идентичност, архитект. В един момент животът я поставя на кръстопът- всичко, в което е вярвала се срива. Търсейки истината, тя се опитва да защити сина си, името си и да се изправи лице в лице с лъжата и отчуждението в семейството, които са били спътници в живота й, но тя не е забелязала до момента, в който всичко ескалира.

Намираш ли някакви прилики между теб и героя ти?

В някаква степен- да.

Кое ти помогна да се превъплътиш в образ?

Разговорите с режисьора Стелиан Димитров ми бяха много полезни. Описанието на персонажа, а и познанията ми относно човешката психика и опита ми в психодрама обучението ми помогнаха да вляза в тази роля и да предам всичко, което чувствах през образа на тази силна и едновременно с това опустошена жена.

Кое беше най-голямото предизвикателство в работата на терен?

Ами, всичко беше предизвикателство, което обаче ми носеше истинска радост и вдъхновение!

Лесно ли се сработи с екипа?

Да, всички са изключителни хора. За мен беше удоволствие работата с тях.

Какво е за теб „Лъжливи рими”?

„Лъжливи рими“ е сбъдната мечта.

За финал да ни кажеш любима реплика от сериала…

“Стояне, защо го направи?”

 

ОФИЦИАЛЕН ТРЕЙЛЪР НА „ЛЪЖЛИВИ РИМИ“ 

Гледайте сериала „Лъжливи рими“ в опция ЕПИЗОДИ

 

  0 comment 164
Share:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous Post

Мимс Бонева-Mims: От добро момиче се превръщам в меркантилна жена